miércoles, 30 de marzo de 2011

Preservem el Maresme

La Generalitat de Catalunya pretén iniciar “Projecte de la Ronda del Baix Maresme” l’any 2012. Aquest projecte comporta l’ampliació de l’autopista en diversos trams afegint-hi dos carrils per sentit.
L’esmentada ampliació suposa l’expropiació de nombroses terres de conreu, propietat d’alguns veïns de la nostra comarca que en depenen econòmicament, ja que es dediquen a l’agricultura, un sector en el que obtenir benefici ja és prou difícil per als petits propietaris com ells, sobretot en un país com el nostre i amb l’actual facilitat per a importar productes com els que ells ofereixen.
Entre les terres expropiades, trobem diversos camps de vinyeda d’Alella, camps de conreu de Premià i Vilassar de Mar, i fins i tot una masia del s. XIX amb gran importància històrica: Can Soleret, situada a Mataró, que evidentment s’hauria d’enderrocar per dur a terme aquest projecte.
Davant d’aquesta situació i considerant,a més, el fort impacte en el paisatge maresmenc que suposa aquesta ampliació, posem en dubte la idoneïtat d’aquest projecte.
Cal dir, a més que la negociació de les condicions de les expropiacions i del projecte en general s’han dut a terme en la foscor i a porta tancada, i no s’ha informat ni s’ha consultat a la població en referència al projecte en cap moment.
Per aquestes raons, l’Agrupació del Maresme del PRE-IR, té previst adherir-se a la plataforma “Preservem el Maresme”, mitjançant la qual diverses entitats de la comarca lluiten per aturar aquest projecte.




David López Farrés
PRE-IR






Més informació a la web de la plataforma: http://www.coordinadoramaresme.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario